Roger a.s. | Jednodušší finance

We will shorten the maturity of your invoices to 3 days

Do not wait for the customer to pay your invoices.
Roger will reimburse you 75% of the invoice within 3 days, the remaining 25% after payment by the customer.

We will shorten the maturity of your invoices to 3 days

Do not wait for the customer to pay your invoices.
Roger will reimburse you 75% of the invoice within 3 days, the remaining 25% after payment by the customer.

aukce_prumerny_vynos

Money on your account within 3 days

prumerna_cena

Average fee is 1.57% of the invoice amount

proinvestovano

You only use the service when you need it

financovani_online

We will approve and arrange financing online

Money on your account within 3 days

Average fee is 1.57% of the invoice amount

You only use the service when you need it

We will approve and arrange financing online

How Roger Payment Works

By connecting companies with investors, Roger reduces the maturity of invoices to 3 days. Financing is possible thanks to the investment platform licensed by the Czech National Bank, on which more than 1,000 independent investors currently operate. These investors, in the form of an auction, compete for long-term invoices issued by you anonymously. Everything takes place online and without the need for a guarantee of minimum volumes, while maintaining trade secrets.

Solve the problem of long maturities and focus fully on growing your business

Send us invoices

You select invoices for financing and send them to Roger.

vyber_aukce
invoice_financing

Investors compete for your invoice

Investors on the auction portal compete to finance your invoice. We guarantee that your claim will be financed by the one who offers the lowest interest.

We send you the money

Within 3 days you receive 75% of the invoice, the remaining 25% is sent to you following payment by the customer.

ziskate_vynos

Before the first funding

A simple registration awaits you before we finance your first invoice.

1 Send us an inquiry

Send us a non-binding request using this form. You may also attach an invoice directly.

2 We will contact you

We will contact you on the entered phone number no later than the next working day, where we will discuss further details.

3
We will consider the business case

We will thoroughly check the creditworthiness of your customer through our own risk models.

4 Register

You will only need two proofs of identity (ID card, passport, driver’s licence) and a bank statement. The whole process, including the signing of the contract, takes place completely online.

And you have the money
in your account

Before the first funding

A simple registration awaits you before we finance your first invoice.

1
Send us an inquiry

Send us a non-binding request using this form. You may also attach an invoice directly.

2
We will contact you

We will contact you on the entered phone number no later than the next working day, where we will discuss further details.

3
We will consider the business case

We will thoroughly check the creditworthiness of your customer through our own risk models.

4
Register

You will only need two proofs of identity (ID card, passport, driver’s licence) and a bank statement. The whole process, including the signing of the contract, takes place completely online.

And you have the money in your account !

Financing price from Roger

The price is a weighted average. The specific offer may vary based on the billing volume, due date, and evaluation of your customer.

Invoice value

CZK

Due date

days

You pay interest of

572 CZK

Administrative fee

1 000 CZK

Total to pay

1 572 CZK

We will reduce the maturity of invoices to 3 days for:

1,57 % of the invoice

Send us an invoice

You can send us the invoice by e-mail to: platba@roger.cz

or through one of the following systems of our partners:

Satisfied clients

2 000 +

Users

4 000 000 000 CZK

Totally funded

Img (6)

200 000 +

Funded invoices

“What we appreciate most about Roger is the flexibility that the financing provides us with. Whenever we need to, we can cover fluctuations in cash flow. The money raised enables us to purchase further goods and expand cooperation with other e-shops.”

Michal Valent and Kristýná Valentová

Health academy s.r.o.
Roger_symbol_modre_RGB

Integration in EDI invoicing

Roger_symbol_modre_RGB

Customers with long maturity invoices

Roger_symbol_modre_RGB

Better cooperation with large customers

“What we appreciate most about Roger is the flexibility that the financing provides us with. Whenever we need to, we can cover fluctuations in cash flow. The money raised enables us to purchase further goods and expand cooperation with other e-shops.”

Michal and Kristýná Valentovi

Health academy s.r.o.

Integration in EDI invoicing

Customers with long maturity invoices

Better cooperation with large and multinational customers

Get an offer

Join our satisfied clients and forget about long maturities. Send Roger a non-binding request. You will be contacted within 24 hours on the telephone number entered. You can also attach an invoice directly. This will enable us to better prepare for the call and find a solution tailored to your needs faster.

Časté dotazy

caste_dotazy

Roger Platba vám zkrátí splatnost faktur na 3 dny. Díky pružnému a efektivnímu způsob provozního financování můžete podnikat s větším klidem. Získáte 75 % z hodnoty vaší faktury do 3 dnů od jejího vystavení a zbylých 25 % po zaplacení odběratelem. Financování je založeno na postoupení pohledávky z obchodního styku.

Oproti bankovnímu faktoringu nám nemusíte garantovat žádný minimální objem fakturace ani počet odběratelů. Postupujete jednotlivé faktury, nebo balíky faktur, tak jak vám to vyhovuje. Zároveň vše probíhá elektronicky, takže se vyhnete zbytečnému papírování.

Roger Platba je určena pro firmy, které dodávají velkému bonitnímu odběrateli s obratem nad 250 milionů korun a omezuje je dlouhá splatnost.

Mezi našimi zákazníky jsou:

  • společnosti, kterým dlouhé splatnosti faktur a nedostatek provozního kapitálu brání rozvoji
  • společnosti, jejichž podnikání podléhá sezónním výkyvům, a dlouhodobé bankovní financování tak pro ně není výhodné
  • Společnosti s inovativním obchodním modelem, ale krátkou historií, které kvůli tomu mají problém získat bankovní financování.
  • dodavatelé do velkých e-shopů a hypermarketů,
  • mladé společnosti s inovativním obchodním modelem

Celkové náklady financování se pohybují v rozmezí 1,5 – 2 % z hodnoty faktury.

 

Cena financování závisí na hodnotě faktur a profilu odběratele. S Platbou od Rogera vždy předem víte, kolik zaplatíte a nesetkáte se s žádnými skrytými poplatky. Registrace a zadávání faktur je zdarma. Platíte až za skutečné financování, které si nastavíte tak, aby vám plně vyhovovalo.

Registrace probíhá ve dvou krocích:
Po odeslání kontaktního formuláře vám do 24 hodin zavoláme, zeptáme se na vaše odběratele a zadáme je k prověření našemu riskovému oddělení. Poté pro vás připravíme cenovou nabídku a v případě potřeby sjednáme osobní schůzku.

Poté, co vaše odběratele prověříme, zašleme vám odkaz na online registraci, která vám zabere 9 minut. Budete k ní potřebovat pouze 2 doklady a doklad o vedení účtu vašeho účtu (výpis nebo smlouva o vedení). Smlouvu samozřejmě můžete podepsat i na osobní schůzce.

Kromě běžných osobních a obchodních údajů nám stačí:

  • IČ odběratelů, jejichž závazky potřebujete financovat
  • kopie OP a jednoho dalšího dokladu
  • výpis z účtu, ze kterého nám pošlete 1 Kč
  • schválení Obchodních podmínek formou SMS

Samotná registrace je velmi rychlá a jednoduchá. S přichystanými doklady ji zvládnete za 9 minut. Odkaz k registraci společně s cenovou nabídkou vám pošleme hned poté, co prověříme vašeho odběratele.

Faktury financované Platbou od Rogera musí být za bonitním a velkým odběratelem. Ten je zde v pozici dlužníka a jeho bonita určuje bonitu pohledávky. Každého odběratele a fakturu posuzujeme individuálně.

Základní kritéria hodnocení odběratele:

  • Rating minimálně B podle služby Lustrator ratingové společnosti Bisnode ČR, a.s.
  • Obrat minimálně 250 milionů Kč.
  • Průhledná vlastnická struktura.
  • Sídlo v rámci EU.
  • Nesmí mít délku splatnosti závazku delší než 120 dní.
  • Neplatí závazky déle než 15 dní po splatnosti.
  • Musí mít čistý insolvenční rejstřík.
  • Nesmí být předlužený – závazky nepřesahují aktiva.

Prvních 60 dní po datu splatnosti ve spolupráci s vámi komunikujeme s odběratelem a snažíme se problém vyřešit. Pokud v této době nedojde k úhradě, pak:

  • Pokud je pohledávka pojištěná a odběratel 60 dnů po splatnosti nezaplatí, dohodneme se na přihlášení k pojistnému plnění.
  • V případě, že pohledávka pojištěna není, dojde ke zpětvzetí dané pohledávky (tzv. regresní faktoring) a financovanou částku budete muset investorovi vrátit. V případě potřeby se dohodneme na splátkovém kalendáři.

Odběratel platí na sběrný účet Platby od Rogera registrovaný u ČNB. Číslo sběrného účtu musí být vždy uvedeno na faktuře. Poté co odběratel zaplatí fakturu na sběrný účet, platbu do 24h vypořádáme a přepošleme na váš účet. Odběratel tedy platí na jeden účet, který není třeba měnit. A to ani v případě, kdy financování zrovna nepotřebujete. Postaráme se o správu pohledávek a peníze vám vždy ihned přepošleme.

Máme vlastní platformu, na které soutěží investoři o vystavené pohledávky. Investorem jsou fyzické osoby i investiční fondy. Veškeré citlivé informace jsou v aukci automaticky skryté. Financuje investor s nejnižším nabídnutým úrokem, což snižuje konečnou cenu služby pro vás.

Zkracujeme splatnost faktur na základě toho, kdo je váš odběratel. Vy musíte mít čistou vlastnickou strukturu, nemít exekuce a nebýt v insolvenčním řízení. Krátká doba fungovaní tedy není problémem pro financování Platbou od Rogera.

S Roger Platbou je jen na vás, které faktury necháte profinancovat, na rozdíl od bankovního faktoringu, kde jste často nuceni podstoupit veškeré pohledávky za jednotlivými odběrateli.

Malé firmy nemusí dosáhnout na bankovní faktoring. My vás hodnotíme podle velikosti vašeho odběratele. Celý proces financování je velmi jednoduchý. Registrace do systému je možná online během několika minut, bez nutnosti měnit bankovní účet.

Například financování faktury za 100.000 Kč se splatností 52 dní (průměr v ČR) vás může stát 1570 Kč bez DPH (cena se odvíjí od aktuální situace na trhu, ale dlouhodobý vážený průměr je 1.57 % z hodnoty faktury).

Orientační cenu za financování vaší faktury si můžete spočítat na naší kalkulačce.

V mnoha odvětvích často dochází v rámci dodavatelsko-odběratelského vztahu k různým vratkám zboží či zápočtům. Odběratelé následně hradí svůj závazek s ohledem na hodnotu těchto zápočtů. Proto využíváme rezervy v podobě 25 % z hodnoty faktury. Rizikovější pohledávky jsou pojištěné právě do výše 75 % hodnoty, čímž chráníme prostředky vás i investorů.

Zkrátit splatnost na 3 dny dokážeme u faktur se splatností 14 dní a delší, ovšem z naší zkušenosti je pro klienty z obchodního hlediska výhodné Platbu využít při splatnostech nad 21 dní.

Ano, počet faktur poslaných do aukce je prakticky neomezený. Je jen na vás, které faktury k profinancování si vyberete. Minimální financovaná částka je 25 000 Kč (1000 euro).

Žádná citlivá data o zboží ani službách nezveřejňujeme. Na platformě je viditelné jen IČO odběratele, celková cena faktury a data vystavení a splatnosti. Jako platební instituce regulovaná ČNB pečlivě chráníme vaše obchodní tajemství. Nikdo tak neuvidí vaše jednotkové ceny nebo objednaná množství produktů.

S fakturami po splatnosti vám bohužel zatím pomoct neumíme. Momentálně zkoušíme spolupráci se partnery, kteří by uměli profesionálně vyřešit i tento problém.

Platba od Rogera se přizpůsobí vám. Díky financování prostřednictvím naší platformy a minimální administrativní zátěži lze financování uzpůsobit vašim potřebám. Využití platby od Rogera není spojeno s žádnými limity, paušály ani jinými skrytými poplatky. Financujeme už od 25000 Kč (i v souhrnu za více faktur).

Ano, financujeme i faktury vystavené za odběrateli v rámci EU. Není pro nás ani problém, profinancovat vám faktury v jiné měně. Zároveň faktury za zahraničními odběrateli vždy pojišťujeme.

Zálohovou, neboli proforma fakturu, financovat nelze. Jedná se o dokument týkající se množství a ceny, který zasílá dodavatel odběrateli před dodáním služeb nebo zboží. Pomocí Platby od Rogera lze financovat pouze dodávky zboží či služeb, které již proběhly.

O tom, zda bude faktura pojištěna či nikoliv rozhoduje oddělení risku společnosti Roger. O této skutečnosti budete informováni společně s nabídkou financování ještě před uzavřením spolupráce.

Postup účtování a zdanění postoupených pohledávek si můžete přečíst zde.

Reklamační řád společnosti si můžete přečíst zde.

Etický kodex společnosti si můžete přečíst zde.

Informace o zpracování osobních udájů si můžete přečíst zde.

Provozní úvěr

  • Nevíte celkové náklady financování

  • Zvyšujete zadluženost podniku

  • Odvíjí se od bonity vaší společnosti

  • Platíte i když úvěr nečerpáte

  • Stanovena výše čerpání, navýšení je obtížné

  • Potřeba dokládat finanční výkazy

  • Časově a administrativně náročné

  • Schvalovací proces v půměru 2 měsíce

Roger Platba

  • V průměru za 1,57 % z hodnoty faktury

  • Nezadlužujete se

  • Odvíjí se od bonity vašeho odběratele

  • Financujete, jen když potřebujete

  • Žádné limity ani skryté poplatky

  • Rychlá a jednoduchá registrace

  • Vše vyřešíte online

  • Schvalovací proces v průměru 24 hodin